BOKS x Emil Torp-Rasmussen

PRUST

Til Åben Festival præsenterer BOKS “Doomsday Delight” af kunstneren Emil Torp-Rasmussen, der åbner op for kreation, destruktion og mødet mellem dem med digital og analog collage.

Kunstudstilling
Bellmansgade 5C, 2100 Østerbro
Fredag, 09.09, 15.00-22.00 

BOKS præsenterer “Doomsday Delight”, en samling af 6 af Emil Torp-Rasmussens værker og et interaktivt værk skabt til Åben Festival. Emil arbejder digitalt og analogt og skaber kollager af fragmenter faldet over på internettet og IRL – in real life. Værkerne er en foregribelse af en kommende, altomsluttende, tragikomisk dommedag, som kunstneren ser voksende ved horisonten. “Om det er klimaforandringer, der efterlader kloden gold, ensomhed, frygt, universets tomhed etc. Jeg tror at en kombination af emner som disse er hvad der inderst inde inspirerer mig. Men en måde jeg kan bekæmpe det tyngende […] er at twiste dem med humor. Det er også mit værktøj i dagligdagen; at gøre det triste absurd og sjovt, så gør det ikke så ondt alligevel.”

 

Elementerne i værkerne er en samling af billeder, bogomslag og reklamer fundet på nettet, der digitalt og fysisk samles til et sammenhængende hele. Processen er for Rasmussen et frirum.  “Der er plads til at fejle, eksperimentere med visuelle indtryk, og ligeså hurtigt komme igang igen hvis det går helt i kage. Synet på det hele er nok at når alt ser håbløst ud, så kan man nå langt med absurd latterliggørelse af det meste.” Således genopstår de ikonografiske rester, som ellers var forsvundet i internettets parapostapokalyptiske datalandskab.

 

Rasmussen og BOKS inviterer publikum til at være med til at skabe Doomsday Delight med det interaktive værk, der vil stå til rådighed for alle, der vil være med. På et blankt lærred med en masse værktøj og diverse kunstmaterialer kan du sætte dit aftryk på et kollektivt, offentligt værk, der skabes og forandres i løbet af dagen.  

 

Platformen BOKS er drevet af kunstforening PRUST i samarbejde med København Kommunes Sharing Copenhagen. PRUST og BOKS skaber kultur rundt omkring i København med et princip om den frie kunst ved at tage imod og udstille alle, der har lyst. BOKS’ mobilitet gør den optimal til at skabe netværk mellem kunstnere, kulturinstitutioner, virksomheder og andre aktører, for bedre at give platform til unge kunstnere og bringe kunsten ud i det offentlige. 

 

Følg PRUST og deres andre aktiviteter her