Duo Lochlannach

Unitarernes Hus

Oplev en imponerende piano duet med Shiel (SCO) og Jacobsson(SE/DK), når de spiller et storslået program med blandt andre Meldelssohn, Busoni og Schubert. 

Koncert
Dag Hammarskjölds Allé 30, 2100 Østerbro 
Lørdag, 10.09, 16.00-16.45 

De to pianister Nicole Jacobsson og Matthew Shiel mødte hinanden, da de begge studerede i Skotland for mere end 10 år siden, og kort efter begyndte de at spille klaverduetter sammen. Sammen udgør de Dou Lochlannach.

 

Nu fejres et årti af venskab og musikalsk samarbejde, som har varet ved på tværs af både tid og sted, ved at vende tilbage til musikken og dér hvor det hele startede: I form af Franz Schuberts ’Fantasi i f-moll’, samt ved musikalsk at udforske deres respektive dele af verden.

 

Matthew Shiel er baseret i Edinbourgh, og i Felix Mendelssohns ’Hebrides Overture’ beskrives den skotske ’ Staffa med dens myteomspundne grotte ’Fingal’s Cave’ i store penselstrøg og med store emfase. Nicole Jacobsson har nordisk baggrund (svensk/dansk) og Ferruccio Busoni har i sin tur inkorporeret megen af den inderlighed, klarhed og alvor som Norden er så kendt for i sin komposition ’Finnish Folk Songs’. 

 

Duo Lochlannach spiller et program bestående af klaverduetter af Mendelssohn, Busoni og Schubert.

 

Program:
Félix Mendelssohn – Hebrides Overture (arr. Four hands)
Ferruccio Busoni – Finnländische Volkweisen, op. 27 (Andante molto espressivo & Andantino)
Franz Schubert – Fantasie in f minor, four hands (D.940)

 

Koncerten varer cirka 45 minutter.