Andagt i Unitarisk Kirke
13. september 2020
Unitarernes Hus

Østerbro Koncertforening og Unitarernes Hus

Unitarisk Kirkesamfund hus til flere arrangementer under Åben Festival!

Og hvem er disse Unitarer så? Ja, det er dem med al etikken og ingen doktriner. Med mindre idealet om åbenhed kan kaldes en doktrin. Unitas er latin og betyder enhed, i modsætning til trinitas, som betyder treenighed (Faderen, Sønnen og Helligånden), og som er vor danske Folkekirkes doktrin. Det er bl. a. dér,  unitarerne skiller  sig ud fra det kristne grundsyn.

I dag er Unitarisk Kirkesamfund et sted, hvor mennesker i åbenhed, nysgerrighed og søgen efter mening mødes for at lade holdninger brydes og tanker få frit spil. I vort hus er der i dobbelt forstand højt til loftet: kirkesalen er et unikt sted til formidling af både ord og musik; kirkerummet er kendt over hele København for sine enestående akustiske egenskaber, og i kirkesamfundets andagter er det musikalske en bærende del af liturgien.

Denne åbenhed ytrer sig i praksis ved, at unge og gamle yder hinanden respekt, som er med til at give plads til givende samtaler, både efter andagterne og ved samtalecaféerne, om spirituelle emner. Ét af disse emner er refleksionen over, hvilken rolle grøn spiritualitet bør have i moderne menneskers bevidsthed.

Unitarernes Hus og Østerbro Koncertforening inviterer til andagt, som både rummer musikalske og spirituelle indslag med stof til eftertanke. Andagten ledes af Marianne Nørregaard og bliver ledsaget af musik spillet at musikere fra Østerbro Koncertforening.

Tidspunkt

Søndag den 13. september kl. 14:30

Sted

Unitarernes Hus, Dag Hammarskjölds Allé 30, 2100 København

Arrangør

Unitarernes Hus og Østerbro Koncertforening

Entré

Gratis

Date

August 27, 2020

Kategori

musik, søndag