Mørkevandring – UDSOLGT
10. september 2021
Nordhavnstippen

Oplev stjernehimlen og nattens vilde dyr på en sanselig mørkevandring til Nordhavnstippen fredag d. 10. september.

 

I det yderste København, med udsigt over Øresund, ligger ”Nordhavnstippen” omgivet af byens gravkøer, containere og kraner. Årtiers deponering af jord og byggeaffald har skabt et helt særligt naturområde, hvor græsset har fået lov til at gro og de lokale arter er flyttet ind. Her bor bl.a. den fredede grønbrogede tudse, flagermus og andre nat-dyr. Og her kan man med fordel løfte blikket for at nyde det lange kig ud mod horisonten og nattens funklende stjerner.

 

På turen oplever vi stjernehimlen sammen med Michael Quaade fra Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde, som bl.a. vil vise Jupiter og Saturn frem med sin transportable stjernekikkert. Inger Kærgaard, projektleder på Flagermusenes By, vil guide os til de lokale flagermus, der om natten jager og taler sammen med høje skrig. Det kan vi ikke høre med det blotte øre, men med vores medbragte flagermusdetektor er det muligt at følge med i nattens heftige aktiviteter.

 

Der bliver ikke rigtigt mørkt på Nordhavnstippen, da beliggenheden så tæt på byens lys indebærer en stor mængde ”spildt” lys ned i søerne og i de omkringliggende krat. Men det vil stadig være muligt at udvide vores mørkesyn på turen og mærke, hvordan det påvirker vores sanser at vandre ud i omgivelser, der ikke er tilpasset menneskets konstante tilstedeværelse, som vi er vant til i byrummet.

 

Tilmelding:

Mørkevandringen er gratis, men kræver tilmelding. Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er først til mølle.

Skriv til louise@miljopunkt-osterbro.dk og skriv ”Mørkevandring” i emnefeltet.

 

Praktiske informationer:

• Husk at medbringe cykel.

• Området er desværre ikke velegnet for gangbesværede. Husk også praktisk fodtøj.

• Vi mødes foran det tidligere Havnekulturkontor på Århusgade 126, 2150 Nordhavn (overfor Meny) og cykler sammen derud. Så husk at medbringe cykel (og cykellygter).

• Turen slutter ude på Nordhavnstippen kl. 21.30, og så cykler man selv hjem derfra.

• I tilfælde af regn eller overskyet vejr aflyses turen.

Tidspunkt

kl. 18.30-21.30

Sted

Nordhavnstippen

Arrangør

Astronomisk Selskab, Miljøpunkt Østerbro og NordhavnsNaturvenner

Entré

Gratis, men kræver tilmelding

Date

August 9, 2021