Åben er en årligt tilbagevendende anledning til at præsentere sig for et lokalt netværk af kulturaktører, institutioner og virksomheder. Vi mødes om kulturelle oplevelser og en fælles interesse i at gøre Østerbro og Nordhavn til bedre steder at leve og arbejde.

 

Når der ikke er Åben Festival, mødes vi til netværksmøder, studieture og receptioner, når interessante emner trænger sig på, eller når steder skal udforskes eller udvikles.

Bliv partner, og gør vores bydel åben!

KØBENHAVNS KOMMUNE

Vi tester, rådgiver og skaber fornyelse på kulturhus- og firvillighedsområdet i hele byen. Derfor støtter Kultur Ø også op nye tiltag, der kan styrke kulturen i vores nærområde. ÅBEN bidrager netop til et styrket kultur- og fritidsliv, og bringer samtidig lokale aktører sammen i en ny og spændende konstellation med både Lokaludvalg, foreninger og kulturaktører. Vi, i Kultur Ø, ser frem til at bidrage og følge ÅBEN, og de tanker, idéer og tiltag, der vil komme i spil.

WEBSITE

BY & HAVN

By & Havn udvikler nye bykvarterer i København og driver Københavns Havn. Vores ambition er at skabe sunde, bæredygtige og sammenhængende bykvarterer af høj kvalitet med plads til fællesskaber, det gode liv i byen og en levende havn i samspil med københavnerne.

Vi udvikler og understøtter nye traditioner, netværk, kultur og idræt og arbejder for, at fællesskaber, partnerskaber og samarbejde kan opstå både på land og på vand. By & Havn skaber rammer for både hverdag og særlige arrangementer og håber med dette samarbejde at styrke kulturlivet og forbindelserne på tværs af Østerbro og Nordhavn.

WEBSITE

ØSTERBRO LOKALUDVALG

Østerbro Lokaludvalg er bindeled mellem borgerne på Østerbro og politikerne på rådhuset. Vi sætter løbende gang i en lang række forskellige aktiviteter og projekter til gavn for borgerne på Østerbro indenfor blandt andet byudvikling, miljø og kultur. Lokaludvalget har blandt andet været drivende i udviklingen af det kulturnetværk, der har ført frem til skabelsen af festivalen ÅBEN, og vi er stolte af at have været fødselshjælpere og bidragydere til festivalen, som vi håber bliver et fast indslag på Østerbros og Nordhavnens kulturscene i mange år fremover’. – David Rønne, formand for Fagudvalget for Kultur, Fritid og Idræt

WEBSITE

SHARING COPENHAGEN

Sharing Copenhagen understøtter sociale, kulturelle og bæredygtige projekter skabt af byens ildsjæle, foreninger og kreative iværksættere. Samskabelse af en levende, ansvarlig by med kant er det overordnede mål, og tillid og respekt for Københavnernes idéer er arbejdsformen. Sharing Copenhagen hjælper med projektudviklingssamtaler, partnerskaber og navigation i diverse myndighedskrav for at sikre hurtig fremdrift.

WEBSITE

ENIGMA

ENIGMA er Danmarks museum for kommunikation og flyttede i 2016 fra Købmagergade i København til det gamle posthus på Østerbro. Museet rummer de nationale post- og telehistoriske samlinger samt Danmarks Radios tekniske samling. Museet er under ombygning og åbner i 2021 som nyt museum, der formidler kommunikationens fortid, nutid og fremtid gennem events, udstillinger og undervisning.
ENIGMA støtter ÅBEN med bl.a. plads til stormøder og events. Vi tror, ligesom ÅBEN, på at de bedste oplevelser skabes i fællesskab og har gjort det til en fast del af vores virke altid at inddrage og involvere.

WEBSITE

TUNNELFABRIKKEN

Tunnelfabrikken bliver Nordhavns kulturelle driver og en gigantisk smeltedigel af innovative erhvervsfolk,  kulturelle iværksættere, kreative events, gastronomisk nytænkning og de hundredevis af studerende der får deres bolig her. Tunnelfabrikken skal igennem samarbejde, fælleskab og inklusion skabe et urbant og bæredygtigt økosystem der har sine rødder i Nordhavn og København, men som strækker sine grene ud til hele Danmark.

WEBSITE

KULTURHAVN FESTIVAL

Kulturhavn Festival er søsat som en festival med fokus på havnens forskellige områder og muligheder. Vi vil inspirere og opfordre byens borgere til at udforske både kendte og ukendte hjørner af havnen, og samtidig støtte op om lokale foreninger og iværksættere. Som kulturfestival giver ÅBEN dermed en oplagt mulighed for et godt samarbejde – og med samme festivalweekend ser vi frem til et par dage med fuld fokus på nysgerrige møder i lokalområdet. Gennem arbejdsfællesskabet PB43 sætter vi sammen spot på kreativitet og byudvikling, og vi støtter ved Kulturhavn op om og følger spændte ÅBENs kommende aktiviteter og initiativer.

WEBSITE

LAHME

Lahme Kommunikation er et familiedrevet kommunikationsbureau grundlagt på Østerbro. Vi skaber og eksekverer kommunikationsløsninger for nogle af landets største og mindste virksomheder og organisationer. Vi har været så heldige at få lov til at udvikle navn, visuel identitet og website for ÅBEN, og glæder os helt enormt til at opleve festivalen til september!

WEBSITE

BLIV PARTNER