Festivalåbning

Østre Elværk

Vær med når Østre Elværk åbner dørene for fjerde udgave af Åben Festival.

Byen
Øster Allé 6, 2100 Østerbro 
Fredag, 08.09, 16.00-22.00 

Om fredagen åbner Østre Elværk dørene til den fjerde udgave af Åben Festival. Vær med, når startskuddet lyder til en hel weekend pakket med kulturevents. Til åbningen kan du blandt andet opleve digtoplæsning af Caspar Eric, kunstudstilling, danceperformance og meget mere. 

 

Kulturdistriktet byder velkommen til festivalens officielle åbning med et par ord af direktøren Jesper Koefoed-Melson og et glas bobler. 

Du kan gå på opdagelse i den ikoniske bygning af Øster Elværk – et af Østerbros helt særlige steder. Bygningen danner rammen for opstarten af et bredt program, som bestræber sig på at skabe størst mulig tilgængelighed og inklusion, så alle føler sig velkomne til Åben Festival 2023. 

 

Forfatter Caspar Eric vil læse fra sin digtsamling ‘Nye Balancer’, som bærer genrebetegnelsen “handicapdigte”, hvor han italesætter handicappet mere kropsligt og direkte, og samfundets stigmatisering og diskrimination af ‘det anderledes’ problematiseres med poppet præcision. 

 Du kan opleve en sansefuld udstilling af kunstneren Iskra Dinkova, kurateret af PRUST, som skildrer sårbarhed, opnået gennem en udforskning af kroppen og det nøgne. Den stedsspecifikke danseperformance ‘Laboured Luxury’ af Alice Presencer og Hedda Færøy Lausund er en ode til tidligere, nuværende og fremtidige aktiviteter i Østre Elværk. 

 Arrangementet afrundes med visningen af den debatskabende film „Kampen om mennesket“, om menneskesynet, som Svend Brinkman, Anne Sophia Hermansen og en lang række andre af landets mest prominente stemmer bidrager til.

 

Program

16.00 – 18.00

Officiel Åbning af åben festival 2023: Kulturdistriktet byder velkommen 

Caspar Eric: Digtoplæsning af ‘Nye Balancer’

Alice Presencer: Danseperformance ‘Laboured Luxury’

Iskra Dinkova x PRUST: Kunstudstilling ‘Cosmic Connections’

 

20.00 – 22.00

Filmvisning: ‘Kampen om Mennesket’ af Simon Lec

 

 

Tilgængelighed

Som en del af arkitekturårets program, er Åben Festival i år særligt optaget af at skabe størst mulig tilgængelighed og inklusion, så alle føler sig velkomne. Derfor arbejder vi på at mindske barrierne for deltagelse og øge oplevelsen af både fysisk, mental og social tilgængelighed. Såfremt arrangementet er tilgængeligt for alle – uanset funktionsevne – vil dette blive kommunikeret ud. Vi ønsker alle en god festival.

 

Tilgangsforhold Østre Elværk
✓ Lift / rampe / niveaufrit til indgang
✓ Handicaptoilet i bygningen eller handicaptoilet inden for 200 meter af bygningen
✓ Handicapparkering
✓ Gratis adgang for ledsager
? Mulighed for at spise / drikke på stedet
✓ Stole / bænke man kan hvile sig på
x Mulighed for alternativ deltagelse (ex. podcast, teams-deltagelse mm.)