Guidet kunstcykeltur

Råderum

Kom med på guidet kunst cykeltur, hvor vi i fællesskab dykker ned i Nordhavns foranderlige landskab. Det handler om at kigge, observere og sanse det som naturen, kunsten og Nordhavn åbner op for.

Cykeltur
Pladsen bag Orientkaj St., 2150 Nordhavn
Søndag, 11.09, 13.00-14.30

Udgangspunktet for turen er en ny kunstrute skabt af Arendse Krabbe. Vi cykler ud til rutens ni skulpturelle kunstværker, der har fokus på noget af vores ældste og mindste natur: okkergult lav, græsgrønt mos og tang.

 

Under Åben Festival vil Råderum  sammen med Kulturdistriktet lave en udvidet tur, der åbner dørene op til alle kunsttiltag i Nordhavn og slutter af med en drink i det nye kulturcenter Odds and Ends beliggende side om side med Tunnelfabrikken. Undervejs vil en række andre kulturinstitutioner beliggende i Nordhavn også blive introduceret, heriblandt Kunst2100, Friisland kunstcenter, Tunnelfabrikken og verdens mindste printede kulturhus.

 

Med som guide er direktør Jesper Koefoed-Melson fra Kulturdistriktet og initiativtager til Åben Festival og kurator Charlotte Bagger Brandt fra Råderum, som sammen vil fortælle deres tanker om ruten, værkerne og Åben Festival.

 

Praktiske informationer: 

  • Mødested: Vi mødes kl. 13.00 for enden af Orientkaj metrostation, der hvor skinnerne ophører og ruten starter ved det store billboard. Vi slutter ved Odds and Ends med en drink, bagefter vil der være lejlighed til at gå på opdagelse i Nordhavns naturreservat.
  • Medbring: Cykel og tøj efter vejret. Turen er 3,5 km og tager cirka 1 time. 

 

Ruten er skabt i samarbejde med Råderum og billedkunstner Arendse Krabbe med generøs støtte af Dansk Erhvervsfremmebestyrelse. 

 

Ruten er et pilotprojekt, der har til formål at fremme oplevelser for lokale og besøgende, initieret af Wonderful Copenhagen og partnere. Partnere: By & Havn, Metroselskabet, Horesta, Københavns Kommune

 

Tak for samarbejdet til Kultur Ø, Kulturdistriktet, UnionKul, Dancontainer og Mundwerk. 

 

Råderum er et kunstfagligt konsulentfirma, der rådgiver, producerer og forankrer stedsspecifik kunst. Råderum opstod i 2008 med det formål at udvide, udfordre og sprænge de konventionelle rammer for kunst.

 

Læs mere om Råderum her